serebellar atrofi Soruları

Serebellar Atrofi Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Serebellar Atrofi Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Serebellar Atrofi Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Kızımın Elinde Kavrama Güçlüğü Var. Sebebi Ne Olabilir?

    Hocam öncelikle iyi çalışmalar. Benim 7 aylık kızımın sağ elinde yavaş hareket ve kavrama güçlüğü var. Ama elinden tutduğumuzda kavrayıp sıkabiliyor. Buna istinaden EMG uygulandı, sonuç temiz. MR sonucunu değerlendirirseniz sevinirim. Değerlendirilebilen alanlarda miyelinizasyon yaş ile uyumludur. Bulbus, pons, serebellar pediküller, serebellar beyaz ve gri cevher alanları, serebellar folialar normaldir. 4. ventrikül ve pesterior fssa sisternaları normaldir. Sol temporal, frontal ve bakterial bölgelerde kistik ensefalomalazik alan ve buna sekonder parankimal atrofi izlenmektedir. Ensefalomlazik alan çevresinde minimal gliozis mevcuttur. Sol lateral ventrikül atrofiye sekonder genişlemiş olup sol nükleus lentiformis ve talamus ile mezensefalon sol yarısı atrofik görünümündedir. Sol serebral hemisfer sağa göre atrofik olarak izlenmektedir. MRG bulguları serebral hemiatrofi (Dyke-Daidoff-Masson send) ile uyumludur. Diğer serebral parankim alanları serbral pedinküller, internal ve eksternal kapsüller yapılar, gri ve beyaz cevher alanları, korpuz kallozum, forniksler, hipokampus gyruslar, sulkuslar ve bazal sisternelar normaldir. İntrakranial vasküler yapılar, dural sinüsler normaldir. Sağ lateral ventrikül, 3. ventrükül boyut ve konfigürasyonu normaldir. Kranium iç ve dış tabulası, diploe mesafesi ve skalp normal görünümdedir. Sonuç: Sol serebral hemiatrofi. Teşekkürler.

  • MR Sonucuma Göre Bende Kist mi Var?

    Kranyal MR inceleme; teknik aksiyel planda 5 mm kesit kalınlığında T2 ağırlıklı (TSE 4416/99) aksiyel planda 5 mm kesit kalınlığında T1 ağırlıklı (SE 690/14) koronal planda 4 mm kesit kalınlığında T2 ağırlıklı (TSE 5400/99) sagittal planda 5 mm kesit kalınlığında T1 ağırlıklı (SE 600/14) aksiyel planda 5 mm kesit kalınlığında flair (Tırm 9000/119/2000). Bulgular: kavum septum pellusidum ve vergaye varyasyonu izlenmiştir. Posterior fossada mega sisterna magna varyasyonu izlenmektedir. Bilateral ethmoid hücrelerde sfenoid sinüste her iki maksiller sinüslerde mukozal kalınlaşmalar izlendi. Septum nazi sola devirdir. Sağ alt konka hipertrofik görünümdedir. Frontal kesimde bos mesafeleri belirgin izlenmiştir. Serebellar folyumlar belirgindir. Ventriküler sistem normal konfigürasyon ve genişliktedir. Serebral hemisferik sulkuslar doğaldır. İntrakranial ana arterial yapılarda akım mevcuttur. Dural sinüsler açıktır. Kavernöz sinüsler simetrik ve açıktır. Pontoserebellar açı sisternaları simetrik normal genişliktedir. Bilateral 7-8 sinir kompleksinin sisternal ve kanaliküler komponentleri kontrastsız inceleme sınırları içinde simetrik ve tabii görünümdedir. Membranöz labyrint tabiidir. Sellar parasellar yapılar normaldir. Orbital yapılar normaldir. Kranioservikal bileşke normaldir. Baş dönmesi ile MR çektirdim. Lütfen yorumlar mısınız, bende kist mi var?

  • MS Hastası Olan Ablamın MR Sonucunu Değerlendirir misiniz?

    Hocam, ablam MS hastası. MR sonucunu değerlendirirseniz sevinirim. Bilateral periventriküler derin ak madde korono radiata sentrum semiovalede ventriküle dik yerleşimli multipl gliotik odaklar, pons mezensefalon ve serebelum inferiorunda her iki hemisferde yaygın gliotik alanlar; görünüm demyelinizan hastalık ile uyumludur. Sol orta temporal gyrusta aktif plak lehine homojen kontrastlanan milimetrik odak. Sol fronto temporal bölgede kortikosubkortikal iskemik gliotik alan lehine sinyal artışı, bu bölgede daha belirgin kortikalatrofi. Serebral subkortikal atrofi. Bilateral maksiller sinüslerde retansiyon kistleri, ethmoid selüllerde mukozal kalınlaşma. Nazofarinks sağ yarımında posterior duvarda Thornwaldt kisti. Teşekkürler.

  • MR Sonucu Hakkında Açıklama Yapar mısınız?

    Merhabalar, nişanlım Afyon Karahisar'da MR çektirdi. Sorun nedir merak ediyoruz. Raporu size yazıyorum, açıklamasını yapabilir misiniz?

    Transvers planda SE T1, TSE T2, Flair, Koronal planda TSE T2 , Sagital planda SE T1 ağırlıklı sekanslar elde olunmuştur. Sağda frontal lobda periventriküler derin beyaz cevherde bant tarzında T1 A sekanslarda beyin parankimi ile izointens, T2 A sekanslarda hiperintens olarak izlenen diffüzyon ağırlıklı görüntülenmede diffüzyon kısıtlaması göstermeyen, non - spesifik gliozis alanı mevcut olup, sekel değişikliği ait olabileceği düşünülmüştür. Bilateral serebellar hemisfer parankim alanları normaldir. Medülla oblangata pons ve mezensefalon normaldir. Bazal sisternler normaldir. 4,3 ve her iki lateral ventrikül normal boyut ve konfigürasyondadır. Bilateral bazal ganglionlar, kapsüla interna ve talamuslar, her iki sentrum semiovale normaldir. Hemisferik kortikal sulkusların derinliği ve genişliği normaldir. Bilateral serebral ve serebellar hemisfer parankim alanlarında yer işgal eden lezyon saptanmamıştır. Intrakranial kanama ya da orta hat yapılarında şift saptanmadı. Sonuç: Sağda frontal lobda derin beyaz cevherde gliozisi düşündürür non-spesifik hiperintens alan (Sekel değişiklik)

  • MR Sonucumdaki Açıklama Ne Anlama Geliyor? Bilgi Verebilir misiniz?

    Merhaba, devamlı uyku hissinden dolayı MR çektirdim. Serebellu, posteriorunda yaklaşık 5x2,5 cm boyutlarında T1 ağırlıklı serilerde hipo, T2 ağırlıklı serilerde hiperintens retroserebellear subaraknoid kist ile uyumlu görünüm mevcuttur. MR yorumu ise; retroserebellar subaraknoid kist, serebral atrofi yazmaktadır. Bu ne anlama geliyor? Bilgi verebilir misiniz?

  • Midemde Ülser Var. Mikroskopi Sonuçlarım Normal mi? Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, mide ağrılarım yüzünden doktora gittim ve endoskopi yapılmasına karar verildi. Midemde Pangastri ve Bulbusta Ülser çıktı. Midemden, Korpus ve Antrum ile ülser kenarından parça alındı. Mikroskopi sonucunu aynen yazıyorum. (Materyallerin tümü 2 kaset halinde mikroskopik incelemeye alınmıştır. Kesitlerde mikroskopik olarak 1 no'lu dokuların mide antrum ve korpus mukozalarına ait olduğu izlenmektedir. Biyopsilerde her iki kompartmanda da antrumda daha şiddetli olmak üzere L. Propriada aktif kronik inflamasyon mevcuttur. Kesitlerde antrum mukozasına ait yüzey mukusu içerisinde H. Pylori mevcuttur. Duedonal mukoza örneğinde glandüler elemanlar ve yüzeyde yer alan villöz kompenent doğal görünümdedir. L. Propriada nötrofil lökositleri de içeren aktif kronik nonspesifik inflamasyon bulguları izlenmektedir. Patolojik Tanı 1- Mide antrum, korpus biyopsi: Aktif kronik pangastrit İnflamasyon: ++ Aktivasyon: ++ (antrum) / + (korpus) Metaplazi: - Atrofi: - H. Pylori: + ( Antrum ) 2- Duodenum II. kıta, biyopsi: Aktif kronik nonspesifik duodenit). Bu durumda, raporumun sonucu ile ilgili yorumunuz nedir? (Şu anda Trio 3'lü tedavi paketi kullanıyorum)

  • Kızıma West Sendromu Teşhisi Kondu. Neler Yapabiliriz?

    Merhaba, kızıma West Sendromu teşhisi kondu. MR sonucunu yazıyorum, sizin teşhisinizi ve yorumlarınızı öğrenmek istiyorum. "Kontrastsız Kranial Mr+Diffüzyon Mr İncelemesi: Supratentorial kesitlerde frontal ve perisilvian alanda daha belirgin olmak üzere sulkus derinlikleri artmıştır. Derin beyaz cevher kaybı mevcuttur. Korpus kallozum incedir, görünüm diffüz serebral atrofi ile uyumludur. İnfratentorial nöral parankim morfoloji ve sinyal özellikleri normaldir. Orta hat yapılarında itilme ya da kitle etkisi saptanmamıştır. Ventriküler sistem normal genişliktedir. Serebellum beyin sapı her iki taraf serebellopontin köşe alanları ve sisternal-intrakanaliküler seyirlerinde 7. ve 8. sinir kompleksleri kontrastsız incelemede normaldir. Ekstraaksiyel sıvı kitle saptanmamıştır. Majör arterlerde akıma ait sinyal değişiklikleri korunmuştur. Dural sinüs trombozu ile uyumlu sinyal değişikliği saptanmamıştır. Sonuç: Diffüz Serebral Atrofi."

  • Annem Nöbet Geçirdi. Sizce Tekrar Eder mi?

    Merhaba, annem geçen hafta bayılıp yere düştü. Gözleri tavana dikildi, vücudu kilitlendi, şuuru geçici olarak kapandı. Dilini ısırdı ve ağzından az da olsa köpük geldi. MR ve EEG sonucu Serebella Atrofi çıktı ve doktor epilepsi olabileceğini söyledi. Sizce bu durum tekrar eder mi? Bu hastalıkla Nöroloji mi yoksa Beyin Cerrahi branşı mı ilgilenir? Ne yapmalıyız?

  • Annemin MR Sonucunu Değerlendirir misiniz?

    Annem 57 yaşında. 7 yıldır hipertansiyon hastası. Baş dönmesi, mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye gitti ve çekilen MR sonucunda: Serebral ve serebeller hemisferlerde periferik kortikal sulkuslar derin ve geniştir. Serebral hemisferlerde frontoparietal subkortikal derin ak madde içinde multiple T2 AG de hiperintens alanlar görülmektedir. Lateral ventriküllerde simetrik volume artışı görülmüştür. Sonuç: Serebral atrofi ve iskemi. Öncelikle sonucun ne anlama geldiğini sormak istiyorum. Hastalığın meydana gelme nedenleri nelerdir? Hastalığın tedavisi, neler yapılması, nelerden kaçınılması gerekir? Hayati tehlikesi var mıdır?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]